dilluns, 15 de gener del 2018

ALEGRIA



ALEGRIA: sentiment de plaer que neix generalment d’una viva satisfacció de l’ànima i  es manifesta amb signes exteriors ( en la cara, les paraules etc..)

DILLUNS :

Poesia :

LA NIT DE DESEMBRE

Que alegre es torna
una nit de desembre.
Quina alegria
d’infants i pastors!

El món s’omple de llum
i el cel de melodia
i el test del finestró
una rosa mig s’obria
                                  Jacint Verdaguer

DIMARTS :

REFRANYS POPULARS I DITES: pensar entre tots que poden voler dir.

A les penes punyalades

Qui té mala companya no pot viure amb alegria.

L’alegria del jove és el vigor i la força.

Qui cria té alegria .

L’alegria allarga la vida.
.
DIMECRES :

 Títol : Himno a la alegría






DIJOUS :

M’agrada fer de pallasso

A la revista d’una escola han fet una entrevista a diferents persones  de diferents professions , d’entre elles i ha un home que treballa en el circ fent de pallasso .
Ell explica la seva feina així:

“Per a mi ser pallasso és una cosa meravellosa, perquè m’agrada fer riure la gent. En aquest món  hi ha molts problemes i sofriments, per això no va malament una mica d’alegria. Tinc molts germans, però cap  no  ha volgut treballar al circ. Tots fan coses bones, boniques i importants (el metge, l’advocat, el mestre...) Però a mi el que més em va agradar va ser fer feliços els altres amb una mica d’alegria. Un dia, com tothom, em faré vell, i la gent ja no riurà amb mi; hi haurà altres pallassos, i jo hauré de deixar el meu lloc. Aleshores jo seuré amb el públic, recordaré els meus temps passats, quan jo sortia a l’escenari, i em sentiré feliç per haver aconseguit alegrar el món: la recompensa més bonica que puc tenir és veure la gent sortint feliç del nostre circ i tal com deia un famós pallasso anomenat Charlie Rivel :” El riure és l’únic llenguatge en el que parlen tots els pobles de la terra”.


DIVENDRES :    

Per acabar la setmana amb l’alegria de  que demà és festa!!!!!!!!!!!
Títol : La Trinca - Festa major